Loading...

LIBRARY BOLZANO

COMPETITION

(in collaboration with Atelier Podrecca)

PROJECT DETAILS
  • Client: Bibliothek Bozen
  • Location: Bolzano (Italy)
  • Date: 2004
  • Link: www.podrecca.at
  • Photography: Atelier Podrecca

The layout of the contemporary Bolzano library is based on openness and accessibility. The competition project proposes four linear blocks dividing the administrative part from the three different parts of the library. They are connected by a joint core, “the heart” of the library stretching through the ground floor. The placement of the building makes the public square in front of the building a perfect place for events and socializing.
Copyright: Atelier Podrecca.

WANT TO SEE MORE PROJECTS?

WE ARE ALWAYS READY FOR NEW CHALLENGES.

Related projects


This site uses cookies. Individual cookies are essential for the operation of our site and can not be disabled.