Loading...

BAR CENTER


PROJEKTNI PODATKI
  • Naročnik: Radio Center
  • Lokacija: Žitna ulica 2, Maribor
  • Datum: 2004
  • Povezava: www.radiocenter.si
  • Foto: -

Na ulici polni pubov, prizidkov, zimskih vrtov ter arhitekture vprašljive kvalitete, se je investitor strinjal, da je potreben drugačen koncept. Okolje, obdano s srednješolskimi vzgojno-izobraževalnimi centri, je narekovalo bolj sodoben pristop, ki bi že s samo svojo zunanjo podobo ločil od okolice in predal jasno sporočilo.
Ker je prenovljena notranjost starega objekta zadoščala le za barski prostor, je bilo potrebno dodati nov volumen za servisne prostore (sanitarije in skladišče). Zasnovana sta bila dva črna kubusa, katera povezuje dolg tunel, ki stopnjuje dramatičnost vstopa iz temnega predprostora v žareče oranžno notranjost bara.

ŽELITE POGLEDATI VEČ PROJEKTOV?

VEDNO SMO PRIPRAVLJENI ZA NOVE IZZIVE.

Podobni projekti


Spletna stran uporablja piškotke. Posamezni piškotki so nujni za delovanje naše spletne strani in jih ni moč onemogočiti.